På Gång

Presenttips! Ge dig själv eller någon annan en bakupplevelse!

Baka med oss under ett dygn och följ processen från surdeg till färdigt bröd. Vi står för måltiderna men inte för nattlogi. Du får odelad uppmärksamhet och kan fråga/öva så mycket du vill. Du får med dig recept, bröd och surdegsstart. Vi tar emot max fyra personer/bakdygn. Ring så kommer vi överens om lämpligt datum.

Nästa bakdygn:

27-28/10 fulltecknat

Vi har möjlighet att ha några bakdygn till senare under hösten.

Vi kan förstås även anordna kurser utifrån gruppens speciella önskemål såsom utvecklingsdagar där vi använder oss av hantverk för att stimulera intellektuell kreativitet (lysande exempel på hur man kan använda båda hjärnhalvor på ett optimalt sätt!!!).

I vår butik säljer vi bland annat: – ost från Skattegårdens Lantost -alkoholfri öl från Morgonsdagens Ekologiska Ölkafé (surdegsbröds surdegssuröl, bryggd på vår levain och jäst med vår surdeg)-ost från Löt Gårdsmejeri-ost från Almnäs Bruk-ost från Sommarhagens Gårdsmejeri-tångprodukter från Catxalot-choklad från Rawchokladfabriken i Arvika-äpplemust från Englamust-fransk cider la Ribaude (alkoholfri, ekologisk) från Normandie.

  • jäskorgar
  • bakspadar
  • bakstenar
  • egen tillverkad sylt/marmelad
  • egen mysli
  • hemkärnat smör från Löt Gårdsmejeri – en delikatess!
  • Mena är en av de 17 syltare i landet som får sätta ÄktaSylt sigill på sina burkar. Läs mer på aktasylt.se
  • Flera intressanta böcker
  • Kulturtidskriften Balder
  • Trädgårdstidningen Trädgårdsliv
  • Även i år finns vi med i White Guide Café och vi är mycket glada över att åter igen finnas med under kategori ”Mycket God Klass”. Årets guide finns till försäljning hos oss.

Det finns en reportagebok om oss. Den heter Lyckans Bagare och handlar om oss, om brödet och om bakgrunden – tankar kring mat och miljö. Text och foto: Ann Svalander (Textfactory). Grafisk formgivning: Lars Andersson (D52 Grafisk Design). Tryck: Tierps Tryckeri AB. Boken kan beställas från oss.

Välkommen!